We zijn begonnen!

Afgelopen vrijdag was het zover. De eerste editie van Mindfoolness voor mannen! Ik was benieuwd, een beetje gespannen maar had er vooral erg veel zin in.

Het idee was enige maanden geleden ontstaan. Tijdens Bloeigesprekken met mannen in de Jaguar merkte ik dat er een behoefte is aan oprechtheid, authenticiteit en kwetsbaarheid. Samen met mijn goede vriend Martijn maakte ik het plannetje dat we samen gingen doen. De opzet  was een mannenavond met pizza, bier, levensverhalen en bijbehorende dilemma’s.

De Mindfools kwamen rond vijf uur de timmerwerkplaats binnen, tussen de zaagmachines, hout en werkbanken zaten we op boomstammen en was een robuuste boomstamtafel geplaatst. We hadden een platenspeler en box meegenomen, bier in de koelkast en pizza’s besteld dus we begonnen.

We spraken af dat we kwetsbaar, eerlijk en met respect in gesprek gingen. De leeftijden  en achtergronden waren zeer divers. De verhalen varieerden van de pijn van een echtscheiding, het omgaan met verlies van dierbaren, gezondheidsperikelen tot problemen rondom familiebedrijven. De onwennigheid verdween snel en het voelde als een kampvuur. De sfeer was goed, er waren lachsalvo’s en tranen.

 

De terugkoppeling van de mannen was mooi. Ondernemers die de commerciële borrels en netwerkbijeenkomsten zat zijn, anderen die het competitieve gedrag moe zijn en allen op zoek naar een omgeving om eerlijk en kwetsbaar te mogen zijn. En op deze avond was dat gelukt!

Met een goed gevoel bracht ik Martijn naar het station en we waren beide tevreden, trots en opgewekt dat ons eerste gezamenlijke project was geslaagd. We reflecteerden op de openhartigheid, de verbeterpunten en onze natuurlijke manier van samenwerken. We besloten met een mannenknuffel, hij keerde terug naar Amsterdam en ik reed naar huis. Het was een mooie avond.

Ik geloof dat ik nog maar even doorga met Mindfoolness voor mannen!

MVMPICKUP

Eén antwoord op “We zijn begonnen!”

  1. Kijk, zo kan het ook! Top. Mooie bijeenkomst, dat kan niet anders. Wat krijg ik zin in dat andere gebeuren!
    Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *