Martijn en ik zijn in de war…..Zijn vrouwen wel MINDFOOL?

Martijn en ik waren er klaar voor, de eerste Mindfoolnessvoormannen VoorvrouwenWe hadden inkopen gedaan (witte wijn, rosé, fris en bier), pizza besteld en we gingen exact dezelfde aanpak hanteren. Dat hadden we de vrouwen beloofd. Met iets meer zenuwen dan normaal begonnen we. De pizza werd bezorg, gesneden en uit het vuistje met servet gegeten. Tot zover redelijk overzichtelijk. Zoals gebruikelijk vertelden we onze kwetsbare verhalen. Mijn burn-out, Martijn het overlijden van zijn zus Fleur en vervolgens openden we de tafel………

Als we dit bij mannen doen, dan nemen de heren een voor een het woord en vertellen hun kwetsbare verhalen, onzekerheden en twijfels. Zo gaat dat normaal gesproken bij Mindfoolnessvoormannen. Zo niet bij deze groep vrouwen.

In onze ogen poogden we te porren, provoceren, bevragen. Het gesprek kwam wel op gang, maar echt persoonlijk of kwetsbaar werd het met mate. De dames leken het er veel minder moeilijk mee te hebben dan de mannen, met het leven. Het hoort er gewoon bij, je kunt niet altijd maar gelukkig zijn, soms moet je gewoon even doorbijten. Maar het voelde alsof er afstand bleef, echte emotie en kwetsbaarheid niet toegelaten werd.

Na een tijdje stelden we dit aan de orde, kregen we een mooi gesprek over mannen en vrouwen. Mars en Venus. Communicatie en aanvoelen. Dat soort verschillen en overeenkomsten. Maar nog steeds met een soort afstand. Martijn en ik moesten veel harder werken. De mannenhumor werkte wel, er werd gelachen, we kregen zo af en toe een middelvinger en het bracht wel luchtigheid. Toch was het een totaal andere dynamiek.

MVM VROUWEN
Dames aan de pizza, Martijn aan het werk

Op een gegeven moment stelden we de vraag hoeveel procent man en hoeveel procent vrouw iedereen was. Dat bleek behoorlijk dicht bij elkaar te liggen. En werd gekoppeld aan eigenschappen als: zelfstandigheid, beslissingen nemen, duidelijk zijn (blijkbaar mannelijk) en gevoel en intuïtie, luisteren, rekening houden met (blijkbaar vrouwelijk). De dames gaven gemiddeld aan 60% vrouwelijk en 40% mannelijke eigenschappen te hebben, bij ons lag dat net andersom…dus als die verschillen zo klein zijn, hoe komt het dan toch dat het zo’n andere avond was dan met mannen? Bij de mannen sluiten we altijd af met een provocatieve duocoaching (wat leidt tot een pizzadooscontract) en bij de dames leek die behoefte er niet (dit vulden wij voor hen in….)

MAN OF VROUW
Percentages mannelijkheid en vrouwelijkheid..

Bij het afronden van de avond stelden we deze vraag ook uiteraard en de dames evalueerden de avond als: was gezellig, het gaf inzichten, we hadden meer provocatie verwacht, mooi om met elkaar te delen et cetera. Zij stelden de vraag ook aan ons en Martijn en ik wisten het niet zo goed. Na een Minfoolnessvoormannen avond hebben we zonder uitzondering een goed en voldaan gevoel, er is veel diepgang, persoonlijke verhalen en luchtigheid. Dus we zijn heel benieuwd naar jullie inzichten hierover.

Voor ons is het nog niet duidelijk of we dit nogmaals gaan doen, het moet wel leuk blijven……

napraten met Martijn
Zo…..nu eerst een Bavaria!   Evaluatie in de Jag, stilstand voor het station

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *